Sanna Näslund med Stensengs Zigge. Foto: Privat

Stora framgångar på Draghunds-SM

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett riktigt medaljregn till Västernorrland under Draghunds-SM i helgen. Totalt kammade tävlande från Sundsvall, Härnösand och Sollefteå hem tolv guld, nio silver och sex brons.

I helgen arrangerades Draghunds-SM på barmark i Falun. I vintrasvar det Sollefteå som var värd och och höll till på Hallstaberget ifebruari med snö som underlag. På plats i Dalarna briljerade medlemmar frånVästernorrlands klubbar.

Största framgången hade medelammar från Härnösands Draghundsklubb som stod för tolv medaljer där av sex guld, fem silver och ett brons.

– Det brukar gå bra för oss på SM, vi har ju många som är med ochfightas i toppen, så det är ju jätteroligt, säger Sanna Näslund som var en av guldmedaljörerna.

Fyra vinster på cykel

På lördagen tog Axel Berglund och MajaSjölund från Härnösands Draghundsklubb guld i cykelklassen. Även tävlandefrån Sollefteås Draghundklubb knep varsitt guld pålördagen: Lukas Petersson och Cicki Jannesson, också på cykel.

Härnösand fortsatte att ta hem förstaplaceringar med Frida Åsander på scooter och syskonen Jonas- ochSanna Näslund som tog varsitt guld i linlöpning. Sanna Näslund hade redan ett guld sen fjolårets tävling i Sundsvall och var glad att försvara det.

Sjukdom som spökade

– Jag har varit sjuk tidigare i veckan så jag visste inte hur formenskulle vara så jag är glad att det gick som det skulle. Min hundjobbade också på bra så det är tur att vi fick ihop ett brasamarbete, säger hon.

Sundsvalls Brukshundsklubbs tävlande kammade också hem tre guld på söndagen. Elin Jansson var först i mål på scooter i sin klass. BådeTina Stenholm och Björn Englund vann på cykel. Föreningen 42 TeamSollefteå var inte sämre och kammade även de hem ett guld medCamilla Eklund Engval på scooter.

Silver i stafett

Sundsvall Brukshundsklubbs lag med JonasDanvind, Angelica Saur och John Eriksson hamnade på en tapperandraplats i vuxenstafetten med bara några sekunders skillnad från Falu DK som kom först i mål.

Det sista guldet för Härnösandsklubben tog juniorerna i stafetten.

Siktar på VM

Nästa mål för Sanna Näslund och hennes klubbkamrater är att ta sig till VM i Draghund på barmark.

– Vi hoppas att få med några av klubbens åkare till VM i Polen islutet på november, säger Sanna Näslund.

Se samtliga resultat från helgens tävlingar här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.