Storpublik såg Veckans brott om Evamordet

Uppdaterad
Publicerad

I säsongfinalen i december av Veckans brott i SVT sågs av runt 1.356.000 tittare. En av huvudpunkterna i höstsäsongens sista program var mordet på Eva Söderström i Kramfors.

Programledarna Camilla Kvartoft och Leif GW Persson granskade och analyserade fallet utifrån det material som SVT Nyheter Västernorrland publicerat om mordet den senaste tiden.

Evas syster i fokus

I fokus var vår intervju med Evas syster Anneli som första gången har berättat om det chockerande fyndet av Eva, smärtan, sorgen och besvikelsen över att fallet fortfarande är olöst efter nästan 30 år.

Eva-mordet i Kramfors

Uppmärksamhet ägnades också åt de nya uppgifterna om att det förutom den ende misstänkte i utredningen genom åren, den så kallade cykelmannen, också funnits en man i Evas närhet som varit föremål för polisens intresse och som omges av en del besvärande omständigheter. Han har dock aldrig delgivits misstanke.

Många hör av sig

Många tittare har hört av sig till redaktionen för Veckans brott efter tisdagskvällens program. Redaktionen hanterar nu den information som kommit in och vi får säkert anledning att återkomma till det framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eva-mordet i Kramfors

Mer i ämnet