Stort beslag av smuggelcigaretter

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen gjorde polisen i Sundsvall tillslag mot flera affärer och kiosker i Sundsvall och Timrå. Resultat: Stora beslag av smuggelcigaretter.

Det var på onsdagskvällen som polisen tillsammans med andra myndigeter slog till mot kiosker och affärer i Sundsvall och Timrå Kommun, och utförde kontroller av deras tobaksförsäljning.

Sedan 2010 ligger ett ansvar på kommunen och polisen att utöva tillsyn över de näringsställen som säljer tobak. Under ondagen gjordes en tillsyn kiosker gällande hur man säljer tobak.

– På sex av de här kioskerna fanns det tobak som vi misstänker säljs på ett felaktigt sätt, antingen taxfree eller infört i Sverige på ett felakigt sätt, säger Henrik Blusi från polisen.

En person sitter anhållen misstänkt för brott mot tobakslagen.

Hur mycket tobak har ni tagit i beslag?

– Det ser ut att vara drygt hundra tusen cigaretter, ett väldigt stort antal snusdosor och löstobakspåsar, säger Henrik Blusi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.