Stor knarkgömma under en brygga i Juniskär

Uppdaterad
Publicerad

Ett större parti narkotika har påträffats under en brygga i Juniskär i närheten av Njurunda. En man i 50-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

Det var för en dryg månad sedan som knarket påträffades av privatpersoner i Juniskär öster om Njurunda. Knarkgömman var placerad utomhus under en brygga.

– Det är ett parti narkotika som uppgår till nästan två kilo, säger kammaråklagaren Catharina Kjelsson som ansvarar för förundersökningen.

Stora ekonomiska värden

Catharina Kjelsson vill inte berätta vilken typ av narkotika det rör sig om men konstaterar att beslaget är värt stora summor på narkotikamarknaden.

– Ja, det handlar om stora ekonomiska värden, säger hon och menar också att det rör sig om ett ovanligt stort beslag.

– För att hittas utomhus är det ett stort beslag, konstaterar hon.

Man i 50-årsåldern häktad

En man i 50-årsåldern är häktad, på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott och Catharina Kjelsson hoppas på att kunna väcka åtal som ska vara väckt innan den 7 april.

– Det är iakttagelser som man gjort på platsen som gör att den här personen är misstänkt, förklarar Kjelsson som tycker att förundersökningen är gedigen.

– Bevisläget är mycket gott, säger hon.

Den häktade mannen har överklagat häktningsbeslutet men hovrätten har avslagit mannens överklagan vilket innebär att han blir kvar i häktet i väntan på eventuellt åtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.