Foto: SVT

Sundsvall kan återigen bli Sveriges friluftskommun – här är topplistan

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvalls kommun är en av nio kommuner som har chansen att bli Sveriges friluftskommun 2017. Tidigare har både Örnsköldsvik och Sundsvall blivit utsedda till Sveriges bästa friluftskommun.

I år sticker nio kommuner ut i Naturvårdsverkets undersökning om kommuners friluftslivsarbete, Sundsvalls kommun är en av dem.

I undersökningen, där 237 kommuner deltog, ingår frågor om planering för friluftsliv, information och samarbete, samt aktiviteter.

Nio kommuner tävlar om platsen

De kommuner som fått mycket bra resultat enligt Naturvårdsverkets bedömning är: Huddinge, Jönköping, Kalix, Piteå, Sundsvall, Tranås, Umeå, Västerås och Örebro.

Någon av dessa kommer alltså bli Sveriges friluftskommun 2017. Första plats får ett pris på 50 000 kronor att använda i kommunens friluftslivsarbete. Det är den 5 april som vinnaren kröns.

Västernorrland har tidigare utmärkt sig

Priset för Sveriges friluftskommun delades ut för första gången 2010, då blev Sundsvall Sveriges friluftskommun. Året därefter vann Örnsköldsvik, och även 2015 delades priset ut till Örnsköldsvik.

Nu får Sundsvall sin chans att bli Sveriges friluftskommun – för andra gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.