Sundsvall Open Trot – för 21 gången

Uppdaterad
Publicerad

Årets sporthändelse i Sundsvall är tillbaka. I helgen ska den snabbaste travhästen koras.

Årets startfält består av flera världsstjärnor i flera klasser. Fjolårets vinnare Delicious U.S. ställs bland annat mot Magic Tonight, Quid Pro Qquo och flera andra stjärnhästar.

– Det blir svårt att toppa fjolårdets drabbning men det finns några som är jätteintressanta. Bland annat räknar vi Nahar med Robert Berg som vår häst även om han flyttat till Åby nu. Ägare där är ju familjen Sedin med hockeytvillingarna, berättar B-O Månsson, regional sportchef för travet i Västernorrland.

Vanlig travhelg

Händelsen kallas för Västernorrlands största sporthändelse. Men för de flesta på Bergsåkers travbana är det en helt vanlig travhelg:

– Vi har samma organisation bakom. Vi kör ju tävlingar varje vecka så på den punkten är det inte så stor skillnad. Men visst är det speciellt när det kommer så mycket folk, säger B-O Månsson.

Under fredagen körs V64 på Bergsåker. Spännande stayerlopp för kallblod utlovas, Open Trot-stayern, Breeders Crown för 2-åriga samt lopp för att hedra minnet av storstjärnorna Tsar D’Inverne, Serena och sprintloppet Malabar Circle Ås.

18.000 besökare?

På lördag blir det V75, travets elitserie. Sundsvall Open Trot körs med en miljon kronor till vinnaren. Dessutom körs landets högst värderade lärlingslopp för att hedra minnet av Lars Lindberg, samt Hot Tubs Montélopp och Svenskt Mästerskap för kallblod.

– Nu blir det fint väder i helgen så vi hoppas det blir mycket folk. Runt 17.000 – 18.000 besökare hoppas vi på, avslutar B-O Månsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.