Sundsvallsbo i bodybuilder-VM

Uppdaterad
Publicerad

På lördag ställer muskelknutten Calle Bolund från Sundsvall upp i Världsmästerskapen i klassisk Bodybuilding. Vi träffade Calle på hans gym och frågade honom om hans medalj-chanser och varför han bara äter torsk nuförtiden.

Först och främst, varför har du bara ätit torsk och druckit vatten i en vecka?

–Jo, såhär är det: När man tävlar i bodybuilding så vill man att musklerna ska synas så bra som möjligt. Man vill accentuera dem. Genom att undvika kolhydrater helt så svälter man kroppen. När man sedan dagen innan tävlingen äter en kolhydratrik kost så sväller musklerna rejält.

Du sa precis innan att ”Jag kanske är lite slö i huvudet just nu”, hänger det ihop med kosten?

Ja precis, kroppen mår ju inte bra av det här. Det är inget jag skulle göra långsiktigt. Jag vill ju ta väl hand om kroppen.

Så vad är det som utmärker dig som bodybuilder?

Jag har en närvaro på scen, många tror att bodybuilding bara handlar om att ha stora muskler men det är mycket mer än så. Jag rör mig flexibelt och lätt, jag skickar ut tydliga självsäkra blickar och det tror jag utmärker mig och ger mig lite ”edge”.

Sedan så har du en annan grej som talar för dig eller hur?

–Ja, jag kan gå ner i split. Det är något jag har med mig från min tid som Hockeymålvakt. Jag vet inte hur mycket extrapoäng det kommer att ge men förhoppningsvis är det något som visar på hur mjukt jag rör mig när jag är på scen.

Hur kommer det att gå då?

– Förra VM var det 17 deltagare och 6 av dem gick till final, jag hoppas att vi blir 20 i år och självklart ska jag göra mitt yttersta för att ta en finalplats.

Uppdatering måndag den 6 oktober: Calle Bolund slutade på sjätteplats i helgens tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.