Viktiga dagar för Timrå IK

Uppdaterad
Publicerad

Timrå IK nobbar kommunens bud på Eon-hallen och om inga pengar rullar in är konkursen ett faktum.

”Jag är orolig, det ser inte ljust ut” säger Per Hallin, A-lagets kapten.

På söndagkvällen beslutade Timrå IK:s styrelse att tacka nej till Timrå kommuns bud på E.on Arena.

På klubbens hemsida framgår att anledningen är att ”föreningen skulle försättas i konkurs vid en sådan köpeskilling”.

Timrå IK och ekonomin

De skriver också att arbetet med att hitta en hållbar lösning för föreningen fortsätter. Men man säger att Timrå Ik:s nej inte innebär att förhandlingarna med kommunen upphör.

Deadline

Deadline för att få in pengarna som krävs för att rädda klubben beror bland annat på hur snabbt Kronofogden och Skatteverket handlar.

– Nej, självklart kommer vi att fortsätta prata med varandra för att hitta en lösning som blir bra för båda parter. Vi anser att den naturliga ägaren av en idrottsanläggning av denna storlek är kommunen. En konkurs för Timrå IK skulle ge oanade effekter för alla inblandade, säger Timrå IK:s klubbdirektör Lars Nolander.

Arbetstro

Samtidigt ökar trycket på Timrå Ik att få till en lösning och på måndagen gick man ut i ett pressmeddelande och bad om arbetstro, framför allt från media. ”Det är flera pusselbitar som skall falla på plats på kort tid”, skriver man.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet