Timrå straffade Vita Hästen

Tre raka förluster.

Då studsade Timrå tillbaka mot Vita Hästen.

2-1 betvingade de Vita Hästen med efter straffavgörande.

Timrå IK har haft en tung period den senaste tiden. Med tre raka förluster i bagaget reste medelpadingarna under fredagen ned till Norrköping för bortamötet med Vita Hästen.

Då bröt Timrå den dystra sviten. Stor matchhjälte blev Sebastian Lauritzen som satte den sista avgörande straffen som gav Timrå den efterlängtade segern. 2-1 blev slutsiffrorna till bortalaget Timrås favör.

Samme Lauritzen inledde också målskyttet tidigt för Timrå i den första perioden, men Vita Hästen kvitterade innan periodpaus.

Sedan följde två mållösa perioder, plus en mållös förlängning innan straffar skulle skilja lagen åt.

Då klev alltså Sebastian Lauritzen fram och prickade in den sista avgörande straffen.

I och med segern har nu Timrå helt säkrat en plats för den stundande Hockeyallsvenska slutspelserien. Härnäst väntar Västervik borta för Timrå på måndag.