Permascand varslar 24 tjänstemän.

Chockade av varselbeskedet

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen gick verkstadsföretaget, Permascand, i Ljungaverk, Ånge kommun, ut med att de varslar 24 anställningar om uppsägning. Beskedet kom som en chock för de anställda.

Varslet rör endast tjänstemannasidan. Samtidigt satsar företaget på att vidareutbilda sina kollektivanställda.

Under måndagen nåddes tjänstemännen av beskedet att 24 av de nu 64 tjänstemännen eventuellt ska bort, och det kom som en chock.

Permascand

– Det berör väldigt många och det kom säkert som en chock. Något liknande har inte skett på 20 år i Ljungaverk. Så det är en stor chock för många medarbetare, säger Permascands vd Fredrik Herlitz.

Fram till 2012 tillhörde Permascand AkzoNobel-koncernen, men är numera ett fristående aktiebolag. Detta är enligt företagets vd en av anledningarna till varlset.

– Vi jobbar nu med kortare beslutsvägar och blir lite mer entreprenörsinriktat. Sedan har vi tyvärr sett att vi har en dalande orderigång och vi kommer därför in i ett läge då vi måste se över vår totala konstnadsmassa. Det är alltså de två grundorsakerna till varslet, säger Fredrik Herlitz.

Måndagens besked blev ett i raden av många hårda slag för Ånge kommun. Särskilt med Posten, anstalten i Viskan och callcenterföretaget Focus, i färskt minne.

Men på facket hoppas man att kunna rädda åtminstone några av tjänsterna.

– Jag har svårt att förstå hur man ska gå i land med bemanningen. Alla nuvarande 64 tjänstemän gör ett gott arbete och så gott de kan. Så det här kan bli knepigt, säger Peter Eriksson, klubbordförande i Unionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Permascand

Mer i ämnet