Foto: Gobiten.se

En dog när bil landade på container

Uppdaterad
Publicerad

Den 35-åring som skadades i dödsolyckan då en bil landade ovanpå en container i Sundsvall lördags ska opereras för sina ryggskador i Umeå.

En man i 20-årsåldern omkom och en 17-årig flicka skadades vid olyckan. Den 35-årige mannen, som också körde bilen, är anhållen misstänkt för bland annat grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

Bilen färdades på E4 när den körde av vägen i hög fart och fortsatte 50 meter i ett dike. Via en jordvall flög bilen upp i luften och landade ovanpå containern i ett industriområde.

– Den måste ha fått någon form av katapulteffekt. Det är svårt att uppskatta hastigheten, men fort har det gått i alla fall, säger vakthavande befäl Tommy Nygren.

”Inga vittnen”

En av personerna lyckades ta sig ur bilen och fick hjälp att larma SOS.

– Inga vittnen finns. Det kan ha gått över en timme innan de lyckades larma, säger Thomas Åslin, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad.

Två klarade sig med lindriga skador

En 17-årig flicka och en 35-årig man fördes till Sundsvalls sjukhus. Mannen fick skador i bröstkorgen. Flickan ska ha kommit undan med ett nyckelbensbrott, enligt polisen.

– Det är helt otroligt med tanke på hur bilen såg ut, säger Nygren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.