Foto: Håkan Nordström / TT

Trög biljettförsäljning inför derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Få vill uppleva det tredje länsderbyt i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Timrå på plats i Fjällräven center. Några timmar innan match var bara 3600 biljetter sålda.

För tredje gången den här säsongen ställs Modo hockey och Timrå IK mot varandra. Modo på åttonde plats har vunnit de två tidigare matcherna men ligger sex poäng bakom Timrå på sjätte plats. Att det, trots länsderby, är få biljetter sålda beror enligt Modo hockeys vd Johan Widebro på att matchen infaller just idag.

– Det är en tid på månaden och året då det är tufft ekonomiskt för många och det slår igenom även på vår biljettförsäljning. Sen är det många matcher nu. Vi hade match i fredags och det är många i februari och det påverkar också.

Besked dröjer

När det gäller det sportsliga hoppas Modo på att nyförvärvet från USA, Jordan Smotherman, ska hinna bli spelklar under dagen men allt ligger i händerna på Migrationsverket.

– Migrationsverkets processer ska ju rulla på. Det är en handläggningstid på 7 – 10 dagar men vi hoppas givetvis på positiva besked. I annat fall så får vi vänta. Vi har skickat en del mail till dem och hoppas att vi ska komma igenom men samtidigt har Migrationsverket många ärenden och det tar sin tid.

Inställningen avgör

Timrå å andra sidan vill gärna ta en vinst mot länsrivalerna ikväll.

– Vi vill definitivt bryta den negativa derbystämpeln vi fått på oss efter förlusterna och vi har pratat om att vi måste visa mera känslor och vara mer beslutsamma och bestämda än vi varit i de två tidigare matcherna, säger Timrå IK's tränare Roger Forsberg till timraik.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.