Vakter på Navet

Uppdaterad
Publicerad

Tryggheten på Sundsvalls busstation Navet har varit omdiskuterad. Nu anlitar kommunen ordningsvakter under sommaren.

Ordningsvakterna ska öka tryggheten både på Navet och i centrala Sundsvall. De ska samarbeta med polis, fältassistenter och Slink In.

– Det blir en tillfällig lösning under sommarmånaderna för att hantera de trygghetsproblem som finns i centrala Sundsvall. Vi har redan påbörjat ett stort förebyggande arbete för att långsiktigt komma tillrätta med grunden till problemet och planerar även att förbättra den fysiska miljön på Navet. Det här är en kortsiktig åtgärd och ett komplement under de månader som vi ser att behovet är som störst, säger Bodil Hansson, ordförande i plan- och utvecklingsutskottet i ett pressmeddelande.

Problem på Navet i Sundsvall

Dessutom kommer socialtjänstens fältassistenter samt kultur & fritids fältassistenter schemaläggas så att det finns bemanning under hela perioden. Polisen och kommunen kommer att samordna sina resurser inför sommaren.

– Summerar vi alla som jobbar för en trygg stadskärna och ett tryggt centrala Sundsvall har vi en ansenlig styrka. Jag anser att en viktig roll för polisen är att stötta i samordningen av denna samlade kraft och ta fram aktuella lägesbilder, säger Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef i Medelpad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Problem på Navet i Sundsvall

Mer i ämnet