Foto: TT

Våldtog pojke på boende

Uppdaterad
Publicerad

En man våldtog en minderårig pojke på ett asylboende i Kramfors kommun. Mannen som är i 25-årsåldern dömdes tidigare av tingsrätten till tre års fängelse och utvisning. Hovrätten går nu på samma linje. 

Det var i början av maj som det hela inträffade. Under kvällen i fråga hade polisen fått in ett flertal larm om bråk på ett asylboende. När polispatrull anlände väcktes misstankar om att ett sexualbrott kunde ha begåtts. 

En man i 25-årsåldern pekades ut och greps, och efter förhör växte misstankarna mot denne. Senare berättar pojken att han skulle hämta en nyckel till mannen när han blev inlåst i ett rum, fasthållen och slutligen våldtagen. Detta skedde i maj i år. 

25-åringen dömdes av tingsrätten till tre års fängelse och utvisning, samt skadestånd på 140 000 kronor. Domen överklagades till hovrätten som nu meddelar att man inte tänker ändra på tingsrättens beslut. Man säger att det är ”ställt utom rimligt tvivel” att 25-åringen gjort sig skyldig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.