Foto: Peter Norell, räddningstjänsten

Whiskyhalka på väg

Uppdaterad
Publicerad

En halkvarning av det ovanligare slaget har utfärdats i Ådalen. Korn, socker och vatten från det lokala whiskydestilleriet har orsakat lokal halka.

Först kom det in ett larm till SOS om ett märkligt pulver på länsväg 334 mellan Kramfors och Sollefteå. När sedan räddningstjänsten kommit på plats och undersökt saken visade sig det märkliga pulvret vara något ännu märkligare som dessutom luktade sprit.

Det var en blandning av korn, socker och vatten från den lokala whiskytillverkaren Box utanför Kramfors. En bonde som hämtat restprodukter från whiskytillverkningen hade slarvat med att stänga vagnen ordentligt och spred det som sedan uppfattades som ett märkligt pulver.

– Det ligger utspritt på flera kilometer men vi har börjat sanera och det ser ut att bli en ganska stor apparat, säger Peter Norell som är räddningsledaren på plats.

Whiskysanering tillhör inte vanligheterna för räddningstjänsten men det sockerblandade kornet har visat sig orsaka blixthalka på vägen. Sopmaskiner är inkallade från Trafikverket för att rensa vägen.

Under saneringen utfärdade Trafikverket en halkvarning i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.