Yxman friades

Uppdaterad
Publicerad

En av de bröder som nyligen fälldes för en synnerligen grov misshandel av en man i Ramsele stod åtalad för yxhot mot två personer. Men rätten friar honom.

Den 28-årige Ramselebon fälldes den 10 juni för att han tillsammans med sin yngre bror medverkat i en tortyrliknande misshandel av en 50-årig man. Brodern dömdes till fem års fängelse men 28-åringen kom undan med tre månader eftersom rätten ansåg att han haft mindre del i misshandeln.

Hotade med yxa

Den dom som under onsdagen avkunnades av Ångermanlands tingsrätt gäller en händelse som skulle ha utspelat sig två dagar efter att den första domen fallit. 28-åringen åtalades för att han, beväpnad med en yxa, trängt in i en 38-årig Ramselebos lägenhet. Enligt åtalet hade han hotat två personer med yxan och slagit sönder saker i lägenheten.

Mordförsök i Ramsele

Nekade till brott

28-åringen erkände att han varit i lägenheten men gav en helt annan version om vad som hänt. Han nekade till alla anklagelser om brott.

Frias helt

Ångermanlands tingsrätt finner nu att ord står mot ord. Den bevisning som presenterats räcker inte för att fälla mannen. Istället frias han på alla punkter.

Tidigare dom överklagad

Den tidigare domen gällande misshandeln av 50-åringen är överklagad och åklagaren krävde under hovrättsförhandlingen skärpt straff för 28-åringen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Ramsele

Mer i ämnet