Idag jobbar 70 personer på Intra i Mölntorp, som tillverkar diskbänkar. Foto: TT / arkiv

20 nya jobb till Kolbäck

Uppdaterad
Publicerad

Omkring ett 20-tal nyanställningar väntas under de närmsta tre åren, när företaget Intra flyttar sin tillverkning från Norge till den nuvarande fabriken i Mölntorp.

– Det känns förstås jättekul för vår fabrik här. Dels att vi kan säkra anställningarna för vår nuvarande personal och också få nya arbetstillfällen.

– Att ett företag satsar på Sverige händer ju heller inte så jätteofta nu, säger Anders Ahlin, fabrikschef.

Tillverkar diskbänkar

Företaget Intra har drygt 70 anställda på sin fabrik i Mölntorp i Kolbäck i Hallstahammars kommun där de tillverkar diskbänkar. Fabriken i Norge tillverkar tillbehör till sanitetsutrymmen, och det är den produktionen som nu ska flyttas över till Sverige.

När företagets styrelse fattade beslutet, var det för att öka effektiviteten. I Norge blir fortfarande sälj- och marknadsorganisationerna kvar.

Under tre år

Flyttprojektet beräknas gå över tre år och i olika faser. Under tiden räknar företaget med att både investera i utrustning och nya produktionslinor och i personal till Mölntorp.

Anders Ahlin vill inte ge någon exakt siffra men säger att det åtminstone rör sig om ett 20-tal anställningar.

– Jag skulle tro att de första anställningarna blir nu under hösten, men då handlar det om ett fåtal. De flesta blir längre fram under flyttprojektet, säger Anders Ahlin, fabrikschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.