ABICT lämnar Flygskyttens asylboende efter konflikt

Uppdaterad
Publicerad

ABICT AB som driver asylboendet Flygskytten på Hässlö i Västerås lämnar driften av boendet och låter huvudentreprenörern Flygmalajen AB sköta driften själva. Detta efter en konflikt med huvudentreprenören.

I ett brev till samarbetspartners och volontärer i Västerås skriver verksamhetsansvarig vid ABICT, Lars Johansson att man sedan den 19 augusti lämnat över driften av asylboendet till huvudmannen Flygmalajen AB. Bakgrunden ska enligt uppgift vara en konflikt mellan de två bolagen.

Lars Johansson vill inte säga mer än så när SVT Västmanland når honom på telefon.

–Jag vill inte säga mer just nu än vad som står i brevet. Återkom om några veckor så kanske jag kan säga något mer.

Enligt Lars hade man tre provanställda medarbetare som alla har sagts upp eller gått vidare till nya arbeten.

I brevet som skickats till samarbetspartners och volontärer i Västerås skriver Lars Johansson bland annat att ”Det finns dock motsättningar mellan styrelse/ägarna i Flygmalajen AB vilket innebär att vi på ABICT AB inte kan genomföra drift och bemanning av asylboendet  under den tid tvist är mellan styrelse/ägarna är lösta.”

SVT Västmanland har sökt vd i Flygmalajen AB Kaj Vesterholm för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.