Foto: TT

Arboga kan få en spontanidrottsplats

Publicerad

Arboga kan komma att få en arena för spontanidrott. Kommunstyrelsen vill ge tekniska nämnden i uppdrag att hitta en lämplig plats för anläggningen.

Detta kommer de att göra inför 2018, under förutsättning att arenan får tillräckligt stort utrymme i budgeten.

I det ursprungliga förslaget – ett medborgarförslag inlämnat i september 2015 – föreslås spontanidrottsarenan ligga på gräsplanen vid Vasahallen, Crugen. Men nu kan man alltså även komma att titta på andra möjliga placeringar.

– Jag tycker man märker att fler och fler ungdomar inte vill vara med i föreningar, utan de vill ut och sporta när de känner för det. De här spontanidrottsplatserna är flexibla, de är inget man behöver boka, säger Hans Ivarsson (C), ordförande i fritids- och kulturnämnden.

Spontanidrottsplatser finns redan på andra håll i länet, till exempel i Köping, men ännu finns ingen i Arboga.

Ska starta fritidsbank

En fråga som har dykt upp under diskussionerna om spontanidrottsplatsen är frågan om tillgång till material, som klubbor, fotbollar med mera. Redan i vår hoppas Hans Ivarsson att kommunen ska ha ordnat fram en fritidsbank för utlåning av idrottsutrustning.

– Vi håller på och tittar på lokaler. Det ska ju inte kosta något för den som lånar material, så det kan inte kosta så mycket för oss heller. Men vi köpte konceptet ”fritidsbank” i höstas så det är bara att dra igång, säger han.

Läs mer: Dyr utrustning hindrar barn från att idrotta – här är lösningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.