Bombardier kan komma att sparka tusentals

Uppdaterad
Publicerad

Bombardier planerar nya nedskärningar. Den här gången är det totalt 7.500 anställda som kan komma att sägas upp – fortfarande är det oklart hur Västerås påverkas.

Nedskärningen, som motsvarar tio procent av koncernens anställda, berör cirka 2.000 anställda i Kanada. Resterande 5.500 ska bort i andra länder.

De flesta av Bombardiers anställda i Sverige finns i Västerås.

– Det är en stor efterfrågan på tåg men också hård konkurrens. Därför måste vi ständigt förändra och rationalisera, säger Pär Isaksson, kommunikationschef på Bombardier.

Många anställda blir säkert oroliga av beskedet – när får vi veta hur Sverige påverkas?

– Det har inte jag nån information om alls. Industrin går, som alltid, upp och ner. Det är en konkurrensutsatt värld vi lever i. Vi har expanderat mycket – för några år sen anställde vi 100 personer per år här i Sverige – nu den senaste tiden har vi dragit ner. Men i nuläget vet jag inte hur Sverige påverkas, säger Pär Isaksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.