Det brinner i skogen öster om Norberg. Foto: Niklas Hagman

Skogsbrand i Norberg släckt

Uppdaterad
Publicerad

Den mindre skogsbranden utanför Norberg ska nu vara släckt. Enligt polisen har två minderåriga erkänt att de orsakat den.

Under torsdagen har räddningstjänsten bekämpat det som började som en gräsbrand men som spreds till att bli en mindre skogsbrand, öster om Norberg.

Branden startade vid området Rönningen och spreds sedan norrut.

– Räddningstjänsten kallar det en mindre skogsbrand. De jobbar just nu med släckningen, polis är också på plats för att hjälpa till med avspärrningar och har också tagit kontakt med markägaren, berättade Martina Saghamre, på polisens länskommunikationscentral tidigare under dagen.

Blåst försvårade

Niklas Hagman, frilansfotograf som fanns på plats i området vid Målsjön, berättade att det brann en bit ifrån farbara vägar och att blåsten också var med och försvårade släckningen.

Under torsdagseftermiddagen meddelades dock att branden var under kontroll och när SVT Västmanland når polisen berättar de att branden kunnat släckas.

Minderåriga låg bakom

Vid halvfyratiden på eftermiddagen träffade polisen på två minderåriga på platsen som erkände att de orsakat branden.

De har lämnats över till vårdnadshavare.

En anmälan allmänfarlig ödeläggelse kommer att upprättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.