Foto: Ann-Sofie Sannemalm

Brand på flera platser i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Även i natt har det brunnit i Västerås. Från polisen önskar man att föräldrarna hade bättre koll på sina barn men tror att man snart kommer kunna gripa folk för bränderna.

Under gårdagskvällen och natten har det brunnit på flera platser i Västerås. Vid halv tio-tiden igår kväll brann det i containrar vid Hällbyskolan och Kummelgårdsgatan.

Tjugo över ett natten mot tisdagen brann en bil på parkeringsplatsen på Ringvallen vid Emausskolan. Den brinnande bilen totalförstördes och tre intilliggande bilar fick lättare skador.

Föräldrarna borde ha bättre koll

Från polisen önskar man att föräldrarna kunde ha bättre koll på sina barn men tror att man närmar sig ett gripande av de som eldar i Västerås.

– De blir mindre och mindre försiktiga ju längre de håller på, säger Ivan Åslund på polisen i Västmanland.

Beroende av direktuppgifter

Men han menar att arbetet är svårt. Även om de ser gäng som de misstänker så är de beroende av direktuppgifter och av vittnen som vågar rapportera in till polisen.

– De är ingen som tänder på när de ser en polisbil i närheten, säger han.

Läs mer: Deras kylbil totalförstördes

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.