Gärningsmännens bil. Foto: Robert Reinholdsson/SVT

Bussförare prejade rånarnas bil

Uppdaterad
Publicerad

En bussförare hade en nyckelroll i biljakten genom Västerås. Han prejade rånarnas flyktbil när polisen kraschat in i ett träd.

En bussförare noterade en svart Audi som körde aggressivt och konstigt genom stan, berättar trafikchefen på AB Västmanlandstrafiken Leif Ström. Sedan såg föraren bilen stå framför pantbanken och förstod att det var ett rån.

Han larmade och körde vidare. På Munkgatan såg han hur den svarta Audin prejade in polisens bil  i ett träd.

Rån mot pantbank i Västerås

Efter det fick föraren Audin vid sidan av sin buss och ställde sig frågan: ska jag stoppa den?

– Han hann tänka: ska jag eller ska jag inte, berättar Leif Ström vidare. Och så bestämde han sig och trängde upp bilen mot ett träd.

Rånare greps

Omedelbart var flera poliser på plats med dragna vapen och tog ner rånarna på marken. Föraren konstaterade att det var otroligt många poliser på plats snabbt.

– De måste varit förberedda, konstaterar Leif Ström.

Det var fyra passagerare på bussen, krocken tog framme vid främre hjulet och det var ingen fara alls för passagerarna, bedyrar han.

– De var rädda först för att det var så många beväpnade kring bussen, men föraren kunde förklara att det var poliser.

Föraren själv vill inte ställa upp på intervju av säkerhetsskäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rån mot pantbank i Västerås

Mer i ämnet