Foto: TT/Felipe Dana

Clownförbud på nattklubb

Uppdaterad
Publicerad

I Västerås kommer nattklubben Publik inte tillåta clownutklädnad på deras Halloweenfester.

Skälet till detta är den senaste tidens hysteri kring clowner som skräms. På sociala medier är de flesta positivt inställd till klubbens val även om några är kritiska. Bland annat skriver en: ”Så jävla löjligt! Då inför vi Cirkusförbud också!”

Varför gör ni det här?

– För säkerheten. Både för att ingen ska bli rädd, men också för att ingen ska ta skit för vad andra clowner har gjort, säger Amin Ostovari, dj och eventansvarig på publik.

Var drar ni gränsen?

– Bara för att man inte får komma som clown betyder det inte att man kan klä ut sig osmakligt eller kränkande. Det gäller att använda sunt förnuft.

Varför går ni ut med det i förväg?

– Nya Batmanfilmerna gjorde Jokern jättepopulär att klä ut sig till. Vi vill förvarna så att man inte blir överraskad när man blir nekad i dörren.

Från Publiks instagram

Ingen har väl missat senaste tidens tråkiga incidenter med clowner.

Vi har därför som många andra valt att förbjuda ALL typ av clownutstyrsel på våra Halloweenfester. Detta gäller alltså både masker och ALL typ av clownsminkning oavsett rollfigur som förebild.

Detta för att inte ska skapa några missförstånd i entrén.

Vi värnar om alla gästers säkerhet och vill även att alla har en trevlig kväll hos oss. #noclowns #clownförbud

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.