Sprinklerbolaget AB Västerås ökade med 584 procent Foto: Robert Gustavsson/SVT

De är de snabbast växande företagen i Västmanland

Publicerad

Vid en diplomceremoni under tisdagen utsågs de 10 mest snabbväxande företagen i länet av Almi Företagspartner, Mälardalen.

Syftet är dels att lyfta fram framgångsrika företag som inspiration för andra företag, men även att visa att det händer saker i näringslivet.

– Det är ju entreprenörerna som är det avgörande, det kan till och med vara så att en halvbra idé funkar med rätt entreprenör medan en kanonidé med fel entreprenör inte når målet. Så det är en personfråga, säger Billy Bergåker, VD Almi Företagspartner, Mälardalen.

”Handlar om goda kontakter”

Det företag som toppar Almis lista och som har haft den största omsättningsökningen i Västmanland är Sprinklerbolaget AB. År 2014 omsatte de 49 miljoner kronor, en ökning med 584 procent.

– Det handlar om att skapa goda kontakter och vårda kunderna, det är alltid lättare att behålla kunderna än att jaga nya hela tiden, sen har vi en gedigen erfarenhet i branschen också, säger företagets VD, Thomas Hyllén Olsson.

10-i-topp listan med de mest snabbväxande företagen i Västmanlands län. Källa: Almi Företagspartner, Mälardalen

Plats Företag Ort Omsättningsökning

1 Sprinklerbolaget AB Västerås 584 %

2 Andrema Byggservice AB Norberg 486 %

3 Imperia Bygg AB Västerås 217 %

4 Thor Shipping & Transport AB Västerås 151 %

5 Hm Powering Metering AB Västerås 147 %

6 Conic Punktgallerian AB Västerås 102 %

7 Proffs Service i Västerås Västerås 101 %

8 Golden Dolphin Aktiebolag Västerås 92 %

9 Totalentreprenad i Mälardalen Aktiebolag Västerås 88 %

10 Ebes Ventilation i Västerås AB Västerås 87 %

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.