Djurägare får djurförbud

Publicerad

En hund och sju katter missköttes – nu får ägaren djurförbud.

Länsstyrelsen har varit på kontroller hos den 31-åriga djurägaren vid ett flertal tillfällen det senaste året. Bland annat har djurägarens hund haft symptom på ont i öronen. De sju katterna har haft bristfällig tillgång på rent foder och vatten och de har haft smutsiga kattlådor. Djurägaren har fått förelägganden om att åtgärda bristerna vid sex olika tillfällen.

Viktiga för psykiska hälsan

Djurägaren har uppgett att de brister som Länsstyrelsen tidigare har påpekat har åtgärdats. Hunden har tagits om hand om av veterinär och fått behandling för öroninflammation. De sju katterna är numera bara två och de har tillgång till rent vatten och foder.

Djurägaren uppger att djuren är väldigt viktiga för dennes psykiska hälsa, och har förstått att djurhållningen måste skärpas.

Djurförbud tills vidare

Men Länsstyrelsen anser att djurägaren inte har följt de beslut som har meddelats och utfärdar därför djurförbud.

Senast inom en månad måste djurägaren ha gjort sig av med de djur som hen har i sin ägo. Djurförbudet gäller tills vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.