Foto: Anders Kauranen/SVT

Dörrknackningen fortsätter i jakten på mördaren

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fortsätter att knacka dörr i bostadsområdet Skallberget i Västerås i förhoppning om att komma i kontakt med vittnen som kan leda utredningen av dödsskjutningen framåt.

Arbetet med att höra närboende i området där dödsskjutningen av den 42-årige mannen ägde rum den 10 december pågår fortfarande.

– Det är ett rutinmässigt utredningarbete, vi försöker få tag på vittnen, säger polisens presstalesperson i Västmanland Anders Hedström.

Mordet på Skallberget

Enligt boende på Skallberget som har fått besök av poliser under helgen efterfrågar ni de boendes mobilnummer, varför det?

– Vad vi har för slags utredningsarbete kan jag inte kommentera mer än att vi jobbar strukturerat och med ett arbetssätt som gäller vid stora brott.

Inget förhöjt hot

Poliser på området sägs bära skyddsvästar, varför då?

– När vi är ute så har vi vår skyddsutrustning på, det innebär inte att det finns något förhöjt hot.

– I utredningsmaterialet framkom det tidigt uppgifter om att gärningspersonen hade syfte att skjuta just mot det här brottsoffret, det är alltså en isolerad händelse mellan två personer, förklarar Anders Hedström.

Hur många är det som jobbar på fältet med det här brottet?

– Det kan jag inte gå in på.

Ska öka tryggheten

Men det är inte bara ur aspekten att hitta vittnen eller få vittnesuppgifter som kan lösa det än så länge olösta dödsskjutningen som polisen, två veckor efter mordet, finns i bostadsområdet.

– I vårt uppdrag ingår att öka tryggheten. Vi var snabbt ute med det mobila teamet och vi finns fortfarande på området. Det handlar om att öka tryggheten för de boende, säger Anders Hedström.

Polisen har ännu ingen gripen eller misstänkt för dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Skallberget

Mer i ämnet