En anhållen efter knivskärning på Vallby

Publicerad

Flera polispatruller ryckte ut till Vallby centrum på tisdagskvällen, efter att flera personer larmat om en misshandel med kniv och planka. Nu har en 17-årig man anhållits.

17-åringen kunde hämtas in av polis på Stora Gatan i city efter bra vittnesuppgifter. Där hittades även en kniv. Han förhördes och anhölls senare under natten av åklagare.

Kniv och planka

Det var strax efter åtta på tisdagskvällen som flera polispatruller ryckte ut till Vallby centrum i Västerås efter att flera personer larmat om någon typ av misshandel. Enligt vittnen ska någon ha använt kniv och någon en planka. Någon av dem skulle också blöda.

31-åring skadad

Till en början hittade polisen ingen skadad person, men senare under natten hörde en 31-årig man av sig från sjukhuset och anmälde att han blivit knivskuren på Vallby på kvällen. Han har nu hörts av polis, som uppger att det är oklart hur allvarliga mannens skador är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.