Foto: SVT/Jenny Bergren

En gripen efter knivrån i Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter åtta i morse fick polisen in larm om ett knivrån mot Coop i Hallstahammar.

En gärningsman har hotat personal och fått med sig en okänd summa pengar.

– Tack vare att snabbt polisarbete har vi kunnat gripa en man i 25-årsåldern, säger Martina Saghamre som är inre befäl på Polisen i Västmanland.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och är nu gripen misstänkt för rån. Ingen person har skadats fysiskt vid händelsen.

SVT:s reporter på plats har pratat med flera personer utanför butiken. Gun Karlsson var en av de Hallstabor som fick vända i dörren.

”Blir ju orolig”

– Jag skulle hit och handla och så möts man av en skylt att de blivit rånade. Ja, vad ska man tänka, säger Gun Karlsson.

Rånet mot Coop-butiken är en i raden av flera oroligheter i Hallstahammar den senaste tiden.

– Man blir ju orolig, det blir man ju. Det har ju hänt lite väl mycket här den senaste tiden, man blir fundersam, säger Jari Kumpumäki.

I söndags utsattes ICA för ett rån, när någon körde en bil in genom entrén medan personalen fanns kvar i butiken. Och natten till igår fick brandkåren inom en halvtimme rycka ut till två bilbränder, en på Surbrunnsvägen och en på Snevringevägen. Även en moped brann utanför Kulthurhuset.

LÄS MER: Brand och explosion i flerfamiljshus

Hölls stängd

Matbutiken hölls stängd efter rånet på torsdagsmorgonen men enligt en ur personalen som SVT träffar på ute på parkeringen är planen att kunna öppna igen senare under dagen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.