Arbogakvinnans make hittades drunknad vid en sommarstuga i Arboga 2015. Foto: TT

En person begärs häktad i Arbogafallet

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare har i dag begärt en person häktad vid Västmanlands tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord på 42-åriga kvinnans exman som hittades drunknad 2015. De två andra som anhölls på onsdagen släpps på fri fot.

Den 25-årige man som suttit anhållen för delaktighet i det misstänkta drunkningsmordet i Arboga 2015 har begärts häktatad på sannolika skäl av Västmanlands tingsrätt på fredagen. Mannen nekar till brott.

Vid lunchtid släpptes en av personerna som har varit anhållna misstänkta för drunkningsmordet, fri av åklagare. Vid 14.45 släpptes den tredje också på fri fot. Enligt åklagaren är personerna dock inte helt avförda från utredningen.

Arbogafallet

Tre personer anhölls

Tre personer anhölls i onsdags misstänkta för delaktighet i mord för det misstänkta drunkningsmordet vid sommarstugan utanför Arboga. De tre var skäligen misstänkta vilket är den lägre misstankegraden. Nu har alltså en av dem begärts häktad och misstankegraden har höjts för den mannen till sannolika skäl.

Den drunknade mannens grav öppnades i samband med att förundersökningen återupptogs. Arkivbild. Foto: TT

Den drunknade mannen var gift med den 42-åriga kvinna som sedan tidigare misstänks för mord respektive mordförsök på sin far och mor i en sommarstuga utanför Arboga.

LÄS MER: DETTA HAR HÄNT: Sommarstugemordet

I augusti 2015 hittades mannen drunknad i vattnet vid samma sommarstuga, men hans död betraktades först som en olycka. Först efter en utredning av försäkringsbolaget If inledde polis och åklagare en ny förundersökning.

I december delges den 42-åriga kvinnan misstanke om inblandning i mannens död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet