Foto: SVT

Fem flög första flighten

Uppdaterad
Publicerad

I dag gick den första turen från Västerås flygplats till Helsingfors. Det var endast fem passagerare bokade på den, men flygplatsen hoppas på mer affärsturism.

Tidigare i höstas kom beskedet att Västerås flygplats förlorar det isländska flygbolaget Wow Air till Arlanda. Nu hoppas man istället att resenärerna till Finland ska öka passagerarantalet på flygplatsen. Till den första flighten så var det bara fem passagerare bokade. Enligt Västerås flygplats marknadschef Eva Wetterstrand så finns det ett stort upptagningsområde för resenärer till Helsingfors, bland annat från de lokala storföretagen.

– Vi tror att vi kommer ha många affärsresenärer från företag som ABB, som reser mycket till Asien, via Helsingfors, säger Eva Wetterstrand.

Nya flyglinjen från Västerås till Helsingfors

En annan passagerargrupp är de många svenskar med finsk koppling.

– Med våra finska förvaltningsområden så finns det ett stort trafikunderlag och resande till både Helsingfors och sen inrikesdestinationer i Finland.

Två av dem som reser just för att hälsa på släkt och vänner är Katja Frilind och hennes dotter Samira. De tycker att den nya direktlinjen underlättar deras resande.

– Lättare att åka, vi kommer att åka oftare. Man behöver inte ta sig till Stockholm, så det här var det bästa, säger Katja Frilind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya flyglinjen från Västerås till Helsingfors

Mer i ämnet