• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

En ”terapeut” i Västerås misstänks för att ha våldtagit två av sina klienter. Foto: Karin Grip/TT/arkivbild

Fler anmäler övergrepp av terapeut

Uppdaterad
Publicerad

En terapeut som arbetar med alternativmedicinsk behandling på en klinik i Västerås står sedan tidigare åtalad för våldtäkt mot två kvinnliga klienter. Nu har ytterligare två kvinnor anmält honom.

– Jag tycker man kan se mycket allvarligt på händelsen, folk söker hjälp och så blir de då utnyttjade sexuellt, säger advokat Björn Henriques, målsägandebiträde för tre av de fyra kvinnorna.

Den åtalade mannen, som är i 60-årsåldern, ska ha bett kvinnorna att klä av sig till underkläderna i samband med behandlingar och därefter fört in fingrarna i deras underliv. Han ska ha utnyttjat att de befann sig i en beroendeställning till honom.

2008 dömdes mannen för sexuellt ofredande av en kvinnlig klient. Nu misstänks han för sexuellt utnyttjande av person i beroende ställning samt våldtäkt. Mannen hävdar att han är oskyldig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.