Under lördag kväll och natten till söndagen rapporterades flera fall av misstänkt rattfylleri i länet. Foto: TT

Flera fall av rattfylleri

Uppdaterad
Publicerad

Fyra fall av misstänkt rattfylleri har rapporterats under lördagskvällen och natten till söndagen.

Det var i samband med en rutinkontroll på riksväg 68 i Fagersta som polisen vid 22:30-tiden igår kväll stoppade ett fordon där föraren, en man född -85, visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Mannen saknade körkort och i bilen hittades även en kniv som beslagtogs. Mannen är misstänkt för rattfylleri, grov olovlig körning och brott mot knivlagen.

Backade in i bil

En man född -58 fick vid 22:30-tiden följa med till polisstationen i Västerås för ytterligare provtagning sedan han blåst positivt i ett utandningsprov. Mannen hade backat in i en annan bil intill en bensinmack på Rocklunda när polis kallades till platsen. Provtagningen visade att mannen hade 1,26 promille alkohol i blodet och är nu misstänkt för grovt rattfylleri.

Vinglade över vägen

Vid 23-tiden fick polisen ett samtal gällande en bil i Köping som vinglade över vägen. Polisen lyckades få stopp på bilen på länsväg 250, strax norr om Köping. Föraren, en kvinna född -85, misstänks för grovt rattfylleri sedan det visat sig att hon hade 1,54 promille alkohol i blodet. Förhör med kvinnan väntas under dagen.

Frigavs efter förhör

Ännu ett fordon stoppades i en rutinkontroll vid 01:30-tiden i Köping. Där visade föraren, en man född -85, tecken på narkotikapåverkan. Mannen som fick följa med till polisstationen för ytterligare provtagning frigavs efter förhör.

I övrigt rapporterar polisen i Västmanland om en lugn natt i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.