Flera trafikolyckor i länet

Uppdaterad
Publicerad

Det skedde flera olyckor runt om i Västmanland under tisdagsmorgonen.

På E18 vid trafikplats Västjädra så körde en lastbil in i mitträcket. Den körde sedan ner i diket. Polisen är på plats och rapporterar att det inte rör sig om några personskador.

Strax öster om Hälla, också på E18, krockade två personbilar. Det är oklart hur olyckan gått till men ingen person har skadats. En av bilarna fick bärgas från platsen.

Tittade på annan olycka – körde i diket

På E18 öster om Västerås har en personbil kört i diket. Ingen person har skadats. Olyckan troligtvis orsakad av att föraren tittade på en annan olycka i motsatt körriktning.

I Västerås skedde också två stycken kökrockar på Björnövägen i närheten av korsningen med Kungsängsgatan.

Ingen person skadades i samband med olyckan och bilarna kunde med vissa plåtskador köras från platsen.

Polisen: ”Extremt halt”

En trafikolycka i höjd med Tillberga orsakar problem i trafiken på väg 56. Där har en personbil kört in i mitträcket och föraren själv ska ha ringt bärgaren. Enligt polisen ska det inte vara några personskador vid den olyckan.

– Det är extremt halt, med vinden som yr och snön som faller, säger Per Nellberg.

Polisen har också gått ut med en varning på sin hemsida om det hala väglaget.

”Behöver du inte ut och köra bil idag så undvik det. Måste du använda bilen, tänk på att resan tar längre tid, anpassa hastigheten utifrån det väglag som råder och håll längre avstånd till den framförvarande bilen”, skriver polisen i Västmanland på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.