Foto: SVT

”Hur kan man anmäla sig själv – utan att erkänna”

Uppdaterad
Publicerad

Agneta Kumlin vill inte kommentera innehållet i åtalet innan rättegången men ger en kort kommentar om hur det känns idag.

– Jag hade helst sett att hon hade erkänt så vi hade kunnat gå vidare. Jag har lite svårt att förstå att hon anmäler sig själv och sen inte erkänner, säger Agneta Kumlin.

Agneta Kumlin vill inte prata om innehållet i åtalet idag men är ändå positiv till att det blir rättegång.

Polischef hotade befäl

– Det är bra att det blev en stämningsansökan, så att det blir en rättegång annars hade de väl bara skrivit av det. Sen får vi se vad som händer på rättegången, säger Agneta Kumlin.

I förundersökningen går det att läsa hur Agneta Kumlin reagerade efter hotet – hon tvingades gå till toaletten för att kräkas.

”Var missnöjd med vårt arbete”

Tidigare under ledningsgruppsmötet hade Lena Tysk sagt att hon var missnöjd med Västmanlandsledningens arbetsinsatser, enligt Agneta Kumlin. Så här berättar hon vid polisförhöret:

– Dagen tillbringas i en konferenssal och var och en får redovisa för sin målbild. Under den dagen hände en hel del, tycker jag, som ändå har lite betydelse kanske. Det är högljudda diskussioner hit och dit och Lena blir arg på folk.

– Vi blir frustrerade och man höjer rösten lite och det bollas fram och tillbaka under dagen när vi diskuterar. Hon är missnöjd med vårt arbete till viss del och hon uttrycker sig om gruppchefer på ett visst sätt, säger Kumlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polischef hotade befäl

Mer i ämnet