Försvarsmakten tackas av efter branden

Uppdaterad
Publicerad

Efter tusentals timmars arbete i den värsta skogsbranden i modern tid i Sverige tackades idag Försvarsmakten officiellt av. En känsloladdad stund menar räddningsledaren.

– Man blir sentimental, de har gjort en enorm och helt fantastisk insats, ett stort tack, säger räddningsledare Lars-Göran Uddholm, som höll i avtackningen i Ramnäs på onsdagsförmiddagen.

Samtidigt fortsätter arbetet med att samla in, sortera och rengöra över hundra mil slang och annan släckningsutrustning.

Skogsbranden i Västmanland

– Från Försvarsmakten har fem hundra personer arbetat och under en vecka har vi samlat in femtio mil slang.

Vilka är svårigheterna?

– Det är ett väldigt farligt arbete, brandskadade träd faller runt omkring utan att man hör dem, men tack och lov har vi inte drabbats av några olyckor, säger Christer Larsson, militär insatschef.

All utrustning som samlas in till lokaler i Ramnäs kommer att återlämnas till respektive ägare, t ex räddningstjänster, skogsägare och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Västmanland

Mer i ämnet