Foto: Robert Gustavsson / SVT

Huvudvärk och astmakänningar i Västeråsbadhus

Uppdaterad
Publicerad

Det visar sig att invasionen av kackerlackor på Lögarängsbadet i Västerås är anläggningens minsta problem.

Saneringen av kackerlackor på Lögarängsbadet går nu in på fjärde rundan då de envisa krypen vägrat att ge med sig. Men det finns betydligt värre problem enligt de som tillbringar mycket tid i simhallen.

Luften i lokalerna ger personalen huvudvärk, många simmare får astmatiska problem och efter att ha tillbringat bara en halvtimme vid bassängkanten börjar både SVT:s reporter och fotograf känna av effekterna av den tunga luften.

– Ja, du känner ju själv. Bara man sitter här på stolen är det lite ansträngt att andas. Att sen bedriva intensiv träning 20-25 timmar i veckan det funkar inte så bra, säger Västerås Simsällskaps huvudtränare Leo Sandberg.

Utdragen process

När frågan om äventyrsbadet Kokpunkten dragit ut på tiden har den dragit med sig de andra badens framtid. Politikerna säger att frågan är prioriterad men för simmare och andra handlar det ändå om en lång väntan.

– Även om det går snabbt så kommer det att ta flera år. Vi ska ta ett inriktningsbeslut, det ska anslås pengar och det ska projekteras och byggas så det säger sig själv att det tar tid innan man är där, säger Mikael Damsgaard (M) som är vice ordförande i kultur- idrotts- och fritidsnämnden.

En första utredning av möjliga lösningar på badhussituationen presenteras för politikerna i april.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.