Tar hjälp av pokémons för att nå unga

Uppdaterad
Publicerad

För att lättare få igång en dialog med de yngre kommuninvånarna drar nu Fagersta kommun nytta av det populära spelet Pokémon Go.

I spelet Pokémon Go går spelarna runt och letar efter de små djuren pokémons och det finns sätt att locka till sig djuren. Det går att placera ut så kallade ”Lure Modules” som drar till sig pokémons och det är sådana som kommunen placerat ut för att både locka till sig pokémons och de som spelar Pokémon Go.

Kommunen riktar sig framför allt till de yngre kommuninvånarna, som man vill få engagerade i att bygga upp det nya samhället.

– Tanken är att man skall jaga pokémon och vara med i enkätundersökning där man får säga vad man saknar, vad man vill utveckla och vad man inte vill ha i Fagersta. Dessutom finns där fritt wifi, säger Anna Hötzel på Fagersta kommun.

Lure Modules har placerats ut i Vilhelminaparken och nästa tillfälle då spelarna har chansen att möta kommunen är onsdag 31 augusti mellan klockan 15.00-18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.