Grov misshandel i Sala

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndag hittade boende i Sala en man som låg svårt skadad. Mannen visade sig ha inre blödningar och bruten lårbenshals. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Larmet om en skadad man i ett bostadsområde i Sala inkom klockan 01:20 till polisen. Det var då boende i området som hade hört bårket på gatan och därefter hittat mannen svårt skadad.

– Det visade sig senare att mannen hade fått inre blödningar och en bruten lårbenshals. säger Linnea Hultberg på polisen länskommunikationscentral.

Ingen ännu gripen

Enligt polisen har mannen i 20-årsåldern blivit misshandlad, han fördes med ambulans till sjukhus för allvarliga skador.

En förundersökning om grov misshandel har inletts. Ingen var under söndag förmiddag gripen.

Misshandel även i Västerås

Också i Västerås ryckte polisen ut efter en misshandel under natten mot söndag. Polisen larmades strax efter midnatt vid klockan 00:03.

Det var i Skiljebo som två män i 25-årsåldern misshandlats av en gärningsman.

– De två männen blev slagna, sparkade och gärningsmannen använde någon typ av tillhygge, säger Linea Hultberg på polisen.

En man i 30-års åldern som griptit misstänkt för misshandel har förhörts under söndagens förmiddag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.