Genrebild. De yngre männen greps efter att det gjordes fynd på dem, som kunde knytas till brottsplatsen. Foto: TT

Pojke nedsövd efter huggattack – fyra gripna för försök till mord i Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

En pojke fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha huggits med ett stickvapen i Hallstahammar. Tre personer är nu anhållna, misstänkta för försök till mord.

Händelsen inträffade utomhus i Hallstahammar natten mot lördagen, när personerna stod och väntade på en buss. Ett bråk uppstod och en pojke blev huggen med ett stickvapen.

– Jag vet inte vad de bråkade om och jag vill inte gå in på vad det är för typ av vapen, eftersom att det skulle kunna påverka våra vittnen om de läser om det, säger Ivan Åslund, polisens LKC-befäl.

Fynd knöt gärningsmän till händelsen

Ett område vid Kappelgatan spärrades av och polisen hittade där det vapen som misstänks ha använts.

– De greps efter att det gjordes fynd på dem, som kunde knytas till brottsplatsen. Vilka kan jag inte gå in på. Men utredningsläget är gott och vi har flera vittnen.

Polisen kunde senare gripa fyra unga män i åldern 15-18 år på Västeråsvägen. Den pojke som är 15 år har nu släppts. De fyra övriga är anhållna, misstänks för försök till mord.

Nedsövd på sjukhus

Offret ligger nedsövd på sjukhus.

– Inledningsvis bedömdes han ha livshotande skador, men efter en operation verkar han vara stabiliserad, säger Ivan Åslund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.