Foto: SVT

Haddad vill sätta stopp för problemen på Pettersberg

Uppdaterad
Publicerad

Efter Tvärsnytts rapportering om rädda grannar på Pettersberg i Västerås kallade Roger Haddad (FP) till ett möte för att utreda oroligheterna i området.

Många hyresgäster på Pettersberg i Västerås är arga och förtvivlade över de problem som har pågått under flera år och resulterat i ett flertal polisanmälningar.

Tvärsnytt uppmärksammade det med ett inslag i tisdags, något som fick lokalpolitikern Roger Haddad (FP) att agera. På fredagen arrangerade han ett möte med kommunens trygghetssamordnare för att diskutera lösningar på oroligheterna.

”Ingen koll”

– Det finns ingen koll på vad som händer på Pettersberg och det är ett stort problem. Många boende känner en stor oro och den måste vi fånga upp och ta på allvar, säger Roger Haddad till Tvärsnytt.

Polisen har redan haft närvaro i området med dagliga patrulleringar. Hyresvärden har dessutom satt upp övervakningskameror, men det har inte hjälpt.

– Det räcker inte helt enkelt. Polisen måste ha mer närvaro i området både med blåljus och civilt. Sedan måste samarbetet bli bättre med fritidsgården i området, som gör ett fantastiskt arbete i förebyggande syfte, säger Haddad.

Gå igenom problemen

Haddad vill nu sätta sig ner med stadens politiker och gå igenom alla de problem som finns på Pettersberg. Han hoppas att man ska kunna arbeta fram en övergripande analys för kommunstyrelsen om hur problemen ska lösas.

– Många av problemen bottnar i utanförskap. I det här fallet av arbetslöshet, kriminalitet och missbruk, menar Haddad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.