Nu i veckan passerar Stiko Västmanland och gör konserter i bland annat Kolbäck, Köping och Arboga Foto: Robert Gustavsson / SVT

Han går för barnens skull

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Stiko Per Larsson är ute på en vandringsturné för tionde året i rad. På 40 dagar ska han vandra 100 mil och göra en konsert per kväll till förmån för SOS Barnbyar.

Hans årliga vandringsturné har blivit tradition, och han är ute på sin tionde turné i ordningen. Nu i veckan passerar Stiko Per Västmanland och gör konserter i bland annat Kolbäck, Köping och Arboga.

Målet i år är passera en miljon insamlade kronor till välgörenhet. SVT Västmanland träffar honom honom dagen efter hans spelning i Västerås, och ryggsäcken är åter på ryggen och kängorna är knutna.

41 konserter på 40 dagar

– Jag har gått från Sundsvall hit till Västerås och sedan ska jag fortsätta mot Örebro. Sedan svänger jag norrut mot Leksand. Jag ska göra 41 konserter på 40 dagar, säger Stiko Per Larsson.

Vilka reaktioner får du längs vägen?

– De flesta är väldigt glada, men såklart undrar någon, vad det är för tok som pågår, men när jag har förklarat lugnt och sansat vad det handlar om så brukar de flesta tycka att det är en väldigt kul ide och att man gör en bra sak, säger Stiko Per Larsson.

Pr-trick?

– Nej det finns nog klokare Pr-trick. Det är ganska påfrestande att gå nästan 100 mil. Du måste älska att vara ute och träffa människor, upplevelser och känna att du gör världen lite bättre, det är den enda motorn, säger Stiko Per Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.