Palladium film, Från inpelningen av ”Jordskott” Foto: SVT

Bakom kulisserna på Jordskott

Uppdaterad
Publicerad

Tittade du på SVT:s serie Jordskott? En skrämmande historia inspelad i den svenska urskogen runt Sala. Nu finns en fotoutställning på biblioteket i Sala som tar dig bakom kulisserna på succéserien.

– Vi vill ju visa hur det gick till när serien spelades in, det är ju i vår stad som allt har spelats in, Silverhöjd är Sala, säger Titti Norling turismstrateg i Sala.

TV-turister kommer till Sala

Titti Norling säger att intresset har varit stort från besökarna när utställningen öppnade för att få se foton och rekvisita, men även att få guidning till inspelningsplatserna.

– Tyvärr kan vi ju inte visa allt, en del platser är ju privata, men vi kommer att märka ut femton platser på en karta som det går att besöka efter man har sett utställningen, säger Titti Norling.

Om Jordskott

SVT:s dramaserie Jordskott är en skrämmande historia med rötterna i den svenska urskogen. Rollerna spelas av bland andra Moa Gammel, Göran Ragnerstam och Richard Forsgren. Seriens skapare är Henrik Björn som även är seriens huvudregissör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.