Foto: SVT

”Jag ska prata med Olle”

Uppdaterad
Publicerad

Pia Nilsson, vice ordförande för Socialdemokraterna Västmanlands partidistrikt, reagerar på Olle Thorells groda. Hon säger att det är olämpligt och att hon ska prata med partikamraten om händelsen.

Hur reagerar du på det han säger?

– Det är något väldigt olämpligt han har sagt. Men om jag förstått rätt så har han bett om ursäkt och det är förstås bra. Men det är högst olämpligt.

Räcker det med att be om ursäkt?

– Jag tycker att det gör det. Vi som känner Olle vet att det nog inte var någon avsiktlig mening med det han sa. Det var väldigt olämpligt som sagt var, men i dagsläget så räcker det med den ursäkten. Sen så får vi ta ett snack med honom i en sluten krets för att höra hur han själv ser på det han sagt. Han får förklara lite tydligare för oss också vad avsikten var.

LÄS MER: Riksdagsmannens plumpa sexfråga – mitt under SVT:s intervju

Blev du förvånad?

– Ja, förvånad så till vida att man säger inte en sådan sak. Det gör man inte. Men jag tror säkert att han sa det med någon slags skämtsam ton. Om jag känner Olle rätt så var det säkert så. Men det går så klart itne att försvara ändå, det är olämpligt.

Du säger att det är olämpligt. Är det till och med sexistiskt?

– Det kan jag inte ha någon åsikt om. Jag tror inte att det var så menat från hans sida, men det är olämpligt, man säger inte så.

Vad kommer ni att göra nu?

– Jag kommer att ta kontakt med Olle för att höra vad han egentligen har sagt och höra varför han sa som han sa. Jag tror att det blir ganska odramatiskt, vi reder nog ut det här utan några större problem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.