Wilma Persson, 6 år, skrev ett eget medborgarförslag till Köpings kommun. Foto: Daniel Brodén SVT

Klart: Det blir en ”kleterstelning” i Köping

Uppdaterad
Publicerad

Skolgården behövde en uppfräschning, tyckte Wilma Persson, som skrev ett medborgarförslag till Köpings kommun. Nu har politikerna sagt ett samstämmigt JA till förslaget.

– På nästa kommunfullmäktige i mars fattas det formella beslutet, men vi var helt eniga på torsdagens sammanträde så det kommer att bli av, det kan säga, berättar Elizabeth Salomonsson (S) ordförande, kommunstyrelsen Köping. 

Anledningen att det formella beslutet inte kan tas tidigare än i mars, handlar helt enkelt om att frågan om ”kleterstelningen” var den enda frågan som kommunen hade att ta ställning till under februari, så beslutet flyttas till 27 mars. Men det ska inte försena projektet något.

Foto: SVT

– Under tiden kan vi studera och förbereda området så att den kommer på plats snabbare när vi väl sätter fart, säger Elizabeth Salomonsson. 

När är det klart då?

– Det vågar jag inte säga, men det ska inte ta allt för länge det kan jag säga.

Tänker du prova ”kleterstelningen” själv?

– Ha ha..om den håller för mig. Det är kul att leka, säger Elizabeth Salomonsson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.