Foto: TT

Knivmordet på IKEA upp i hovrätten efter lucia

Uppdaterad
Publicerad

Redan den 15 december inleds förhandling i Svea hovrätt gällande dubbelmordet inne på Ikea i Västerås i somras.

Abraham Ukbagabir dömdes i oktober av Västmanlands tingsrätt för att med kniv mördat en 55-årig kvinna och hennes 28-årige son på Ikea i Västerås.

I slutet av november överklagade 36-årige Abraham Ukbagabir genom sin advokat, Per-Ingvar Ekblad, domen. Ukbagabir ville enligt överklagan att hovrätten ändrar brottsrubriceringen från mord till grov misshandel och grovt vållande till annans död. Om han ändå döms för mord vill han ha ett tidsbestämt straff.

Knivdådet på Ikea

Inget yttrande

I överklagan lyfte Ukbagabirs försvarare också frågan om det trots resultatet av den rättspsykiatriska undersökningen finns anledning att ifrågasätta hans psykiska tillstånd och i sammanhanget begära ett yttrande från socialstyrelsens rättsliga råd. Hovrätten har beslutat att inte inhämta något sådant yttrande.

Datum för förhandling i hovrätten är satt till den 15 och 16 december. Det vanliga är att dom meddelas en vecka senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet på Ikea

Mer i ämnet