Foto: SVT

Kuwaits ishockeylandslag laddar i Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

Hallstahammar har under några veckor finfrämmande – det är Kuwaits ishockeylandslag som är på träningsläger i stan för att ladda inför de asiatiska vinterspelen. Uppladdning på svensk is har blivit något av en tradition för nationen.

De senaste åren har Kuwaits ishockeylandslag förlagt sina träningsläger i Hallstahammar. Ledare och spelare har fattat tycke för orten och i år har de återvänt för att ladda inför de asiatiska vinterspelen.

– Det är femte eller sjätte gången vi är i Hallstahammar. Här är det lugnt och så nära mellan hotell och träningsanläggning att vi kan gå ner, säger Jasem Alsannaf som är målvakt i laget.

– Hallstahammar är vårt lyckoställe. Efter våra uppladdningar här går vi alltid för guld, säger assisterande lagkapten Meshal Al Ajmi.

Stannar i tre veckor

Den här gången har landslaget valt att stanna i ungefär tre veckor, allt för att svetsa ihop truppen, slipa taktiken och ta lärdomar av svensk hockey. En vanlig dag består av två ispass i Hallsta Arena och måltider däremellan.

Hemmaklubben Hallstahammars HK hjälper till med det som behövs i form av planering och skridskoslipning.

– Det är jättekul att ha dem här, det har blivit som en tradition efter fyra år. Vi trivs med dem och de trivs med oss. Det är kul för föreningen och hela Hallsa att vi får så fina gäster, säger Mathias Karslsson, sportchef i Hallstahammar hockeyklubb.

”Hjärta och passion för sporten”

Än så länge har Kuwait en bit upp till den riktiga toppnivån, men inställningen är det inget fel på.

– Det går inte att jämföra med svensk hockey. De har inte så många utövare i sitt land. Men det är inget fel på hjärtat, de har passion för sporten och det är det viktigaste, säger Mathias Karlsson.

Under tre veckor tränar det kuwaitiska landslaget i Hallsta Arena. Foto: SVT

Utvecklande för landslaget

Presidenten för Kuwaits ishockeyförbund, Fahad Aljami, har rest med laget och även är mer än nöjd med träningsförutsättningarna i Halllstahammar.

– Svensk hockey är väldigt bra. Varje gång vi kommer hit för att träna och spela matcher så blir vi mer professionella som lag, säger Fahad Aljami.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.