Fem dagar är avsatta för rättegången mot den 31-åriga man som misstänks ha mördat Elena Åsberg i somras. Foto: Privat/SVT

Mordet på Elena Åsberg – rättegången har startat

Uppdaterad
Publicerad

55-åriga Elena Åsberg mördades när hon skulle slänga skräp vid återbruket i centrala Surahammar den 1 augusti. Nu ställs den misstänkte 31-åringen inför rätta.

Under onsdagen fortsätter rättegången i Västmanlands tingsrätt kring det uppmärksammade mordfallet, som skedde i somras i Surahammar. SVT är på plats och rapporterar direkt från rättegångens samtliga fem dagar. Rättegången avslutas nästa vecka.

Den åtalade mannen har erkänt att han varit på platsen, men inte att han mördat kvinnan. Mordet inträffade mitt på dagen, och många blev vittnen till dådet.

Kvinna dödad i Surahammar

Polisen har säkrat flera bevis mot 31-åringen. Bland annat blodspår från kvinnan i mannens tjänstebil och på en strumpa i hans bostad. Polisen har trots utredningen inte lyckats hitta något motiv till mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna dödad i Surahammar

Mer i ämnet