Polisens tekniker på plats i Sala Foto: SVT

Kvinna friges – trots mordmisstanke

Uppdaterad
Publicerad

Den 47-åriga kvinnan som suttit häktad misstänkt för mordet på en man i Sala natten till nyårsafton har satts på fri fot.

Den 3 januari häktades kvinnan misstänkt för mord på en 49-årig man i Sala. Även en man i 40-årsåldern är misstänkt för mordet och sitter kvar i häktet.

Varför friges kvinnan?

Salamordet

– Kvinnan är fortfarande misstänkt för brott men brottsmisstankarna har inte stärkts och därför har jag beslutat att frige henne, säger Carl-Johan Norström, kammaråklagare och förundersökningsledare.

Gällande mannen ska det enligt, Carl-Johan Norström ha framkommit nya saker men av förundersökningstekniska skäl kan han inte gå in på vad.

Vad händer härnäst?

– Det är en mängd saker som återstår. Just nu väntar jag på den tekniska undersökningen eftersom jag inte kan väcka åtal utan att den är klar. Jag räknar inte med att väcka åtal den 20 januari. Det här kommer kräva längre tid, säger Carl-Johan Norström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Salamordet

Mer i ämnet