Foto: Vidar Ruud/TT

Larm om hotfulla clowner fortsätter att strömma in

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har polisen i Västmanland fått in flera samtal om hotfulla clowner – men uppgifterna om händelserna har genomgående varit vaga. ”Det verkar mest vara ett sociala medier-fenomen”, säger Magnus Wall på polisens länskommunikationscentral.

Sent på lördagskvällen fick polisen in en handfull samtal om att hotfulla clowner ska ha setts på olika platser i länet.

– Men det har inte varit något konkret, utan bara andrahandsuppgifter. Folk som har sett något på facebook eller hört något. Så det har inte varit något vi har kunnat åka ut på, säger Magnus Wall.

”Ett sociala medier-fenomen”

Även på fredagskvällen kom larm om att clowner ska ha skrämt personer i bland annat Västerås, något som väckte uppmärksamhet – men också det handlade om andrahandsuppgifter.

– Det verkar mest vara ett sociala medier-fenomen, säger Magnus Wall.

Men han säger att polisen fortsätter att göra en bedömning från fall till fall.

– Är det så att det kommer in konkreta förstahanduppgifter åker vi ut på det. Men andrahandsuppgifter, att folk har sett något på facebook, det är för vagt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.